ТОВ «Ніжинський консервний завод»
Опис
Ніжинський консервний завод (НКЗ) вже 90 років радує Україну і світ якісною консервованою плодово-овочевою продукцією. Розпочавши діяльність у 1927 році, це підприємство поступово завоювало лідируючі позиції на ринку плодоовочевої консервації як в Україні, так і в багатьох країнах світу. На сьогодні НКЗ входить в ТОП-5 виробників консервованих овочів в Україні й продовжує завойовувати любов поціновувачів смачної та корисної їжі.
Ніжинський консервний комбінат є одним з беззаперечних лідерів галузі, про що яскраво свідчать цифри: понад 7000 гектарів власних посівних площ в Чернігівській, Херсонській та Закарпатській областях. Власна переробка 12 000 тон за рік овочів.
АСОРТИМЕНТ ПРОДУКЦІЇ НІЖИНСЬКОГО КОНСЕРВНОГО ЗАВОДУ:
- понад 40 найменувань товарів під торговою маркою «Ніжин»(серед яких овочеві закуски, салати, гарніри, ікри, маринади, соуси, сік тощо);
- понад 55 найменувань продукції у вакуумній упаковці ТМ «Грінвіль» (соління з огірків і томатів, квашена капуста, морська капуста, салати по-корейськи тощо);
- бренд «Премія» для одного з найбільших рітейлерів України Fozzy Group;
- продукція власних торгових марок для латвійської дистриб’юторської компанії і для мережі магазинів компанії «Моноліт» (Німеччина);
- виробництво очищених овочів для В2В-ринку.
На виробництві використовуються одразу декілька окремих сучасних і високотехнологічних ліній обладнання: дві лінії для маринадів, дві для салатів, одна для ікри і одна для соку. Також в активах заводу три лінії для засолювання і дві лінії для пакування солінь і салатів. Все заводське устаткування придбано в найкращих виробників Німеччини, Італії, Угорщини, Болгарії, та України. Наразі НКЗ є роботодавцем для понад 300 штатних працівників і близько 200 сезонних трудівників, але завдяки нарощуванню виробництва кількість робочих місць на підприємстві постійно зростає.
На підприємстві створено службу управління якістю, до складу якої входять лабораторії мікробіологічного і фізико-хімічного контролю, оснащені всім необхідним обладнанням. Система управління безпекою продукції сертифікована за стандартом ДСТУ ISO 22000: 2007, який визначає всі рівні контролю від отримання сировини і до поставки готової продукції споживачам і охоплює всі процеси, пов’язані з виробництвом, зберіганням, контролем якості, технічним обслуговуванням, доставкою тощо. Висока якість продукції підтверджується добровільною сертифікацією за результатами перевірок в незалежних лабораторіях в Україні та за кордоном.
Продукція Ніжинського консервного заводу експортується до США, Німеччини, Швеції, Великобританії, Чехії, Прибалтики, Ізраїлю, Канади, Азербайджану, Білорусі, Молдови – в цілому більш ніж до 20 країн світу. Надалі присутність Ніжинського консервного заводу на міжнародному ринку планується розширити ще більше. Перспективними напрямками розвитку компанії є виробництво власних торгових марок для країн ЄС, а також освоєння китайського ринку.
В умовах жорсткої конкуренції з дешевими індійськими і в’єтнамськими продуктами основною зброєю в боротьбі за прихильність споживачів є висока якість продукції Ніжинського консервного заводу, слава про яку вже 90 років шириться світом.